Nieuws


Binnenkort B&B bij den steltenberg, logeren in “ut kèmmerke”, meer info volgt.

   
 


Eerste weekend   in oktober wandel weekend Duits lijntje
Voor de vijfde keer wordt het wandelweekend georganiseerde door Thuis theater Steenakker in Haps de Nieuwenhof in Mill en de Steltenberg in Volkel.
Kom en geniet van het mooi natuur schoon tijdens de wandeling over de spoordijk en  rust even op een van de gezellige plekjes uit.

Herfst –Winter wandelingen
Zin in stevige wandelingen met de gids in het gebied de Parel van Uden , Trentse Bossen Landerd en bij terugkomst  op de locatie genieten van een goed gevulde kopsoep.

Meer info bel of mail ons voor de datums en tijden.

   
 


26 juli 2015 - Eerste Landerdse Hooibergendag

Snuif de geuren van vroeger weer eens op! Ervaar met al uw zintuigen hoe de nostalgie van weleer gekoppeld wordt aan een eigentijdse functie in authentieke hooibergen.

De gemeente Landerd heeft een unieke toeristische trekker, dankzij het Hooibergen Project. Vanaf 2007 zijn en worden er in het kader van dit project circa 25 hooibergen gebouwd in een authentieke stijl. De hooibergen hebben een verscheidenheid aan moderne functies, die allemaal plattelands gerelateerd zijn.

De Stichting Hooibergen Landerd e.o. organiseert op 26 juli de eerste Landerdse Hooibergen dag. De hooibergeigenaren stellen hun hooiberg op deze dag open, waardoor u een unieke kans krijgt om deze hooibergen van binnen te bekijken. Ook hooibergen die anders niet openbaar zijn!

In en rond de hooibergen bruist het deze dag van de activiteiten. Voor jong en oud is er van alles te beleven op het gebied van kunst, culinair, ambachten, van een demonstratie met paarden, ezelrijtochten, tot het drinken van een kop koffie in de ambiance van een hooiberg.

Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Landerd en Platform Toerisme Landerd.

Klik hier voor meer informatie over de eerste Landerdse Hooibergendag »

   
 


“Vur ut goeie  Brabantse  leven “
Je eigen taart, pizza of brood bakken

Ontdek de charme van bakken in een stenen bakoven.
In het gebied in de Houtvennen kun je zelf in deze  hout gestoken steenoven de nostalgie van weleer beleven pizza’s bakken, brood of je eigen gebakje ! Na een heerlijke wandeling over het Duitse lijntje en bij een lekker kopje koffie,dat is smullen. Wanneer de oven heet genoeg is en het deeg is gerezen, rolt ieder voor zich het deeg of de pizza uit, belegt deze met allerhande toppings en bakken we ze binnen enkele minuten goudbruin. Het is geen geheim dat dit de aller-lekkerste pizza’s zijn!

En dan de sfeer: De tijd lijkt hier wel stil te staan.  Deze workshop duurt ongeveer 2.5 uur en is geschikt voor alle groepen, alle gelegenheden en voor jong en oud! Tijdens de workshop kan er ook voor het vocht gezorgd worden. En zeker niet te vergeten een zoet afsluitertje.

Informeer naar de diverse mogelijkheden
E-mail: info@steltenberg.com
Telefoon: 06 - 30 41 02 44

 

Workshops;

vrijdag 14 maart 2014

 

Gezellig samen en creatief met vriendinnen, zussen of je collega’s een middagje er op uit.
Het is eventueel als een cadeau weg te geven maar ook voor je zelf is toch ook leuk!

Workshops

 • Koe pimpen
 • Mozaïek
 • Handdoekpopjes div.
 • Brabants Memobord
 • Oude spijkerbroek bloempot
 • Natuur Weerstation
 • Creatief met bloemen en groen
  Seizoen thema’s:
 • Lente/ Herfst /kerst
 • Pasen/ Natuur

Je kunt een keuze maken uit de volgende workshops.
Tijdbestek gemiddeld 2,5 tot 3,5 uurtjes. Bij de prijs is het materiaal in begrepen en een gezellig kopje koffie of thee bij het pauze moment.
Onkosten € 35,- p.p. vanaf groepen van 10 personen .

Met een lunch of Brabantse koffie tafel moment kan je een compleet arrangement samenstellen.

Meer informatie?

E-mail: info@steltenberg.com
Telefoon: 06 - 30 41 02 44


De Houtvennen in “wintersfeer“

donderdag 19 september 2013

 

Deze  heerlijke  wintertocht  sluit je af met snert in het ons sfeervolle  hooiberg
Bij aankomst wordt u ontvangen met koffie en thee met een opwarmertje.  Vergeet onderweg niet te genieten van het mooie winterse gebied de  Trentse bossen waar de route je door voert dit bijzonder gebied. We sluiten de wintertocht af en natuurlijk met een heerlijke kom erwtensoep met roggebrood en spek.


 

 


Laatste plaatsen beschikbaar voor busexcursies langs het Duits Lijntje

woensdag 14 augustus 2013

 


Het Duits Lijntje heeft een belangrijke rol gespeeld in de opkomst van het spoorwegnetwerk van Nederland.
VVV Noordoost-Brabant biedt een busexcursie die terugblikt op de rijke geschiedenis van het spoor tussen Boxtel en Wesel (Duitsland).

Route Haps – Kessel (Duitsland)

Vanuit Veghel vertrekt de busreis naar Haps. Even voor Haps begint de ‘nieuwe route’. In Haps wordt het voormalige tracé van het ‘Duits lijntje’ opgezocht en de route vervolgt zich vervolgens in de richting van Kessel (Duitsland). Vanuit Kessel rijdt de bus terug naar Nederland langs diverse historische plekken met elk een eigen indrukwekkend verhaal waarover de gids vertelt

Voor meer informatie over de reisdata
www.duitslijntje.eu VVV Noordoost-BrabantT: 073 - 614 99 86
E-mail: reserveringen@vvvnoordoostbrabant.nl
Website: www.vvvnoordoostbrabant.nlWandelen met een app in de Houtvennen Volkel

maandag 02 juli 2012

 

VOLKEL - Een route, filmpjes, geluidsfragmenten en informatie. Wandelen met smartphone of iPad is even wennen.
In de zomerserie Er op uit liep het Brabants dagblad een 'ommetje' in de Houtvennen in Volkel. De wandeling is onderdeel van een aantal wandelroutes langs het voormalig Duit Lijntje. Met een smartphone of iPad in de hand op stap. Het is even wennen. De app werkt prima en het is toch apart om op verschillende plekken met beeld en geluid uitleg te krijgen. Een filmpje over het Duits Lijntje of over het geluid van een braamsluiper. De app is nog niet compleet en wordt nog aangevuld. En voor de korte route nabij de Houtvennen in Volkel zeker ook nog aangepast.

Bron: Brabants Dagblad


App voor wandelaars Duits Lijntje

maandag 25 juni 2012

 

VOLKEL - Met behulp van een app op de smartphone kunnen wandelaars de historie en de wijde omtrek van het Duits Lijntje ontdekken.
De gemeenten rondom het voormalige spoortracé van Boxtel naar Gennep, vertegenwoordigt in het programmabureau Duits Lijntje van het RMB, hebben in samenwerking met AbelLife acht wandelroutes uitgebracht. Lange afstandswandelaars kunnen met de app in vier etappes van Boxtel naar Gennep lopen. Dagjesmensen kunnen bij Liempde, Landerd, Mill (kinderroute) en Gennep een leuk rondje lopen. De acht routes zijn als bundel binnen de AbelLife App voor 5,99 euro beschikbaar. Als de routes zijn gedownload op de mobiele telefoon, dan heeft de gebruiker tijdens het wandelen geen internet nodig.
De app wordt maandag gelanceerd.

Bron: Brabants DagbladFietsers Welkom

Langs de wegen van het Brabantse Fietsroutenetwerk liggen ruim 200 gastvrije Fietscafés.

 

Wat is een Fietscafé?
Een Fietscafé wil het fietsers graag naar de zin maken. Dat betekent dat het café vaak open is (ook op zondag!), dat het een goede fietsenstalling heeft en dat je er een fietspomp kunt lenen. Zelfs bandenplaksetjes zijn voorradig! En natuurlijk wil een Fietscafé de hongerige en dorstige fietser graag voorzien van eten en drinken.

Waar?
Fietcafés herken je aan een bordje op de gevel. Natuurlijk zijn de Fietscafés langs het knooppuntennetwerk er ook voor mensen die een andere route fietsen. Iedere fietser is er welkom! Je vindt de Fietscafés op de grote routekaart van RoutesinBrabant.nlSnertwandelingen

Natuur, rust en Brabantse gastvrijheid

Ontvangst 10.00 uur  bij de hooiberg “ Steltenberg “. Hier krijgt u een lekker kopje koffie & iets lekkers erbij. Daarna gaat u wandelen met de gids in deze mooie omgeving. De loopafstand is ongeveer 10 kilometer. Bij terugkomst staat er een heelijke kop erwtensoep met roggebrood en spek voor u klaar.

Voor deelname aan deze leuke wandeling kunt u zich via onderstaande manieren aanmelden. (Groepsgrootte ongeveer 30 personen)

Inschrijven
E-mail: info@steltenberg.com
Telefoon: 06 - 30 41 02 44Boerendiploma

Bezoek ons als 1 van de 5 bijzondere locaties en ontvang na afloop een heus Brabants Boeren Diploma!

Wanneer u ons bezoekt, krijgt u een beeld van het boerenleven van vroeger en nu. Door de verschillende activiteiten leert u op een leuke manier het Brabantse Platteland kennen. Wij laten u de gewassen zien die op het land groeien, we vertellen over de historie, u ontdekt allerlei leuke koeienweetjes en leert over de paarden. U kunt ook een molen en een hooiberg bezoeken, een boerenbedstee bekijken en krijgt u informatie over het transport van 100 jaar geleden. 

U ontvangt van ons een boerenstempelkaart waarop u na het bezoek aan iedere locatie een stempel krijgt. Een volle kaart betekent een heus Brabants Boeren Diploma!

Belangrijk: Reserveren vooraf is noodzakelijk!

 


Steltenberg
Dit project is een bijdrage aan een Vitaal, mooi en schoon Brabants platteland.
Het maakt onderdeel uit van de herinrichting van het platteland, verenigd in de reconstructiecommissie  in deze regio De Meierij
Na de opening werd de informatieplanketten met trots door de eigenaar Pieter Jacobs bevestigd aan de Hooiberg.

De Hooiberg en de vlaamseschuur zijn tot stand gekomen dankzij LEADER+ Europa en bijdragen en de Provincie Noord-Brabant

 

Bolderkar route: Een wandelroute die u de omgeving laat ontdekken

Steltenberg is gelegen in het ontginningsgebied van de Peel een mooi onbekend stukje Volkel. De bolderkar route is een wandelroute die u deze omgeving laat ontdekken. Het Duitse-lijntje is de rode draad bij uw wandeling en de omgeving van de Trentse bossen. Om van dit alles te kunnen genieten zorgen wij voor een goed gevulde picknick mand. De tocht met de bolderkar en gevulde mand kunt u reserveren.

Neem voor meer informatie contact met ons op:

Bezoekerscentrum Steltenberg
Pieter & Carla Jacobs
Houtvennen 1a
5408 TZ Volkel
Telefoon: 06 30 410 244